بررسی ظاهری کیفیت بلبرینگ و یاتاقان

100
100


هر چند اغلب خواص مکانیکی اصلی بلبرنیگ و یاتاقان به روش تست و آنالیز مشخص می شود اما معیار هایی نیز از نظر ظاهری برای تایید کیفیت بلبرینگ بعنوان یک اتصال در صنایع مطرح می باشد. شاید یکی از اولیه ترین این فاکتور ها وزن بلبرینگ در مقیاس ابعاد باشد. هر قدر وزن بلبرینگ بالاتر باشد میزان فولاد بکار گرفته شده در تولید بالا رفته و بلبرینگ مقاومت بالاتری در برابر اعمال تنش ها دارد.
 روغن کاری مناسب بلبرینگ، عدم زنگ زدگی سطحی و حرکت روان و بدون لقی کونس و رینگ نسبت به ساچمه ها از دیگر فاکتور های اصلی کیفی ظاهری بلبرینگ ها محسوب می شوند که می توان در خرید این قطعه صنعتی لحاظ نمود.
 

آنالیز فنی انواع یاتاقان

مشخصات فنی اصلی بلبرینگ ها که در تعیین میزان تنش قابل اعمال به این قطعه صنعتی مشخص می شوند نه بصورت ظاهری بلکه با آنالیز و تست هایی بررسی می شوند. یکی از مهترین فاکتور های کیفی موثر بر قابلیت های فنی بلبرینگ و یاتاقان تنسایل مقاومت کششی می باشد که برای بسیاری از برند های معتبر در مرز بالاتر از 1500 نیوتن بر میلیمتر مربع می رسد. سختی سطحی که بر حسب راکول، برینل و یا ویکرز مشخص می شود نیز از دیگر فاکتور های بسیار مهم در کیفیت یاتاقان ها بوده بر مقاومت سایشی تاثیر داشته و بالاخص در طول عمر ساچمه های یاتاقان تاثیر بسیار مهمی دارد. سختی سطحی بلبرینگ و یاتاقان اغلب در محدوده 52 الی 67 راکول تغییر می کند. البته بالا بردن سختی سطحی به روش افزایش درصد کربن عملا تا اندازه ای میسر بوده و با بالا رفتن بیش از اندازه درصد کربن فلز سبک شده و ترد می شود.

م س

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − 11 =